donderdag 11 augustus 2011

Broodbeleg: Wortel-Abrikozenbeleg met Cashewnoten

Heerlijk zoet en gezond alternatief voor op je brood!


Het recept is een makkie:

Wortel-Abrikozenbeleg met Cashewnoten
Bron: WholeFoodsMarket

Ingrediƫnten
- 150 gram wortel
- 125 gram gedroogde abrikozen (biologisch, zonder sulfiet)
- 50 gram cashewnoten (biologisch, ongezouten en ongeroosterd)
- water

Werkwijze
- Schil de wortel en snijd in smalle schijfjes.
- Snij de abrikozen ook in fijne stukjes.
Doe dit in een kleine pannetje, voeg wat water toe zodat alles net onder staat (heel weinig dus) en 'kook' het geheel op een matig vuur (voor ong. 10 minuten). Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen!
- Hak de cashewnoten met een mes in fijne brokken. Eventueel kan je ze lichtjes roosteren in een pan (ik heb dat niet gedaan).
- Van zodra de abrikozen het meeste vocht hebben geabsorbeerd kan je het pannetje van het vuur halen en de gehakte cashewnoten toevoegen.
- Mix het geheel met een staafmixer en laat afkoelen.

Smakelijk!

Fijngesneden wortelen met abrikozen in weinig water

De abrikozen hebben het meeste vocht geabsorbeerd. De cashewnoten zijn inmiddels toegevoegd. Nu nog mixen of blenderen en klaar is kees!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten