Dit receptje is super. Pancakes als ontbijt is gewoon superdeluxe.
Zeker wanneer ze gemaakt zijn van havermout en banaan. En het beste nieuws: er is geen enkel
Havermoutpancakes met Banaan (1 persoon)
Ingrediƫnten:
- 27 gram havervlokken (instant)
- 60 gram melk
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 12 gram volkorenmeel
- 1 middelgrote banaan
- kaneel
- vanille extract
- naar wens: iets zoet (Ik gebruikte 2-3 steviadruppels)
Werkwijze:
Neem een kommetje en doe hierin de havervlokken, bloem en bakpoeder. Voeg melk en vanille toe en meng met een vork. Neem een bordje of kommetje en prak de helft van de banaan tot een moes. Voeg dit bij de rest. Voeg kaneel en zoetstof toe naar wens en zet even aan de kant zodat de havervlokken wat kunnen weken.
Verwarm contactgrill of pan op een middelhoog vuurtje. Gebruik een bakspray om het weinig in te vetten en verdeel het deeg in drie kleine pancakes op de bakplaat. Bak voor zo'n 3 minuten tot er bubbels verschijnen. Draai pancakes om en bak nog voor zo'n 1 Ć 2 minuten tot ze klaar zijn.
Serveer pancakes op een bordje met de andere helft van de banaan in schijfjes. Werk af met een beetje kaneel. Je kan altijd ahornsiroop, stroop, confituur, ... toevoegen.
Smakelijk!
Dit ontbijtje bevat maar 235 kcal.
Super toch, dat je je dagelijkse havermout eens op een andere wijze kan eten dan in pap?
.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten