donderdag 29 maart 2012

'Wortelcake' Overnight Oats

.
Ok, het klinkt raar, wortelen als ontbijt.
Ik kan op elk moment van de dag genieten van een wortel.
Vaak knabbel ik op eentje als ochtendtussendoortje of avondsnack. Of ik stoom of stoof er een aantal voor bij de lunch of het diner. Waarom dan geen wortel toevoegen aan mijn ontbijt?

Bovendien is het een leuk idee om je havermoutpap wat in volume te vergroten.

Probeer het eens!

'Wortelcake' Overnight Oats (Geïnspireerd door Angela van Oh She Glows)

Ingrediënten

- 25-30 gram havervlokken
- 100 ml (lactosevrije) melk
- 100 gram kwark, yoghurt of yofu
- 5 gram tarwezemelen
- 50 gram geraspte wortel
- 80-100 gram geraspte appel (zoet of zuur of zoetzuur)
- véél kaneel
- enkele druppels vanille extract
- een grote eetlepel rozijnen
- optioneel: enkele druppels stevia, ahornsiroop of agave
- optioneel²: walnoten of andere noten en zaden die je liefhebt

Werkwijze

Doe voorgaande ingrediënten in een medium kommetje en mix alles door elkaar. Leg een velletje vershoudfolie over je kommetje en plaats in de koelkast.

Ga slapen, laat de wekker jou niet wakker maken, vergeet je benen niet te strekken voor je uit je bed komt, neem een verfrissende douche (of niet), loop naar je koelkast en verwijder de folie van je kommetje.

Bewonder en geniet van de magie!





Weken maar!

Die ochtend:

.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten