In deze periode van verlof met veel rusten, chillen, relaxen, bijkomen, ontspannen, verkwikken, recupereren, uitpuffen, ... heb ik EINDELIJK wat tijd gevonden om te bakken.
:)
Koekjes met Pistachenootjes
Recept van Trissalicious - Pistachio Cookies
Ingrediƫnten
- 90 + 100 gram pistachenoten (rauw, ongezouten en gepeld)
- 100 gram amandelmeel (of gemalen amandelen)
- 120 gram basterdsuiker
- 50 gram eiwit (van 1 groot ei of 2 kleine eitjes)
Werkwijze
Rooster de pistachenoten lichtjes in een voorverwarmde oven op 160°C. Maal de eerste 90 gram noten fijn (bv. in een keukenmachine). Ik deed dit door ze in een plastic zakje te steken en er met een deegrol op de kloppen.
De andere pistachenoten (100 gram) mogen ook in stukjes gemaald worden, maar iets ruwere grotere stukjes. Dit is voor het decoreren van de koekjes.
Mix in een kom de 90 gram fijngemalen pistachenoten, de amandelmeel, suiker en eiwit.
Maak van het gevormde deeg kleine balletjes en rol ze in de andere (minder fijngemalen) pistachenoten.
Leg ze op voldoende afstand van elkaar op een bakplaat bedekt met bakpapier en bak voor zo'n 13-15 minuten op 170°C.
Laat ze vervolgens afkoelen op een rooster en besneeuw ze met een beetje poedersuiker.
Eenvoudig en behoorlijk mooi, niet?
En lekker!
Try this at home...
Ja lekekr en crunchy:)
BeantwoordenVerwijderen