dinsdag 11 oktober 2011

Banana Scramble

Ontbijt deze ochtend was een Banana Scramble.


Ik had dit nooit eerder gemaakt, maar ga het alleszins zeker nog maken in de toekomst!
Het lijkt een soort 'pancake', maar dan heel rijk en vast van structuur.

Ashley zit VOL met lekkere, gezonde ontbijt-ideeën.

Ik heb wat kleine aanpassingen aangebracht aan het originele recept door een aantal ingrediënten weg te laten. Dat speelde niet in m'n nadeel, want ik vond het superlekker!

Banana Scramble
Idee van The Edible Perspective

Ingrediënten
- 1 banaan (100 gr)
- 3 eetlepels havervlokken (20 gr)
- 3 eetlepels tarwezemelen (10 gr)
- 1 theelepel kaneel
- een aantal druppels vanille

Werkwijze
- Plet de helft van de banaan met een vork tot het een ei-achtige (eggy) structuur heeft.
- Voeg de andere ingredënten toe en mix goed tot alle ingrediënten 1 geheel vormen.
- Verwarm een pan of een bakplaat en vet een beetje in.
- Leg de 'scramble' op de hete plaat en zorg dat je een ronde schijf krijgt.
- Bak voor zo'n 5 minuten tot de ene kant wat (goud)bruin is.
- Draai om en bak de andere kant, ook tot het mooi (goud)bruin is.
- Leg op een bord en decoreer met de andere helft van de banaan die je in schijfjes sneed.

Als je het graag zoeter hebt, kan je altijd naar eigen wens toppings toevoegen: jam, honing, vers fruit zoals aardbeien, frambozen, yoghurt, pindakaas, ...
Laat je maar gaan!


Ik vond de mijne 't lekkerst eenvoudig en puur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten