dinsdag 18 oktober 2011

Financiers met Cacao en Frambozenjam

Weinig nieuws hier onder de zon (Zon? Waar?!), maar ik wil jullie graag entertainen met een parodie op een receptje dat ik eerder plaatste, nl. de friands of financiers.


Nu mét chocolade (cacao) en frambozen (jam).

Financiers (Friands) met cacao en frambozenjam

Ingrediënten:

- 120 gr amandelbroyage*
- 100 gr poedersuiker
- 40 gr bloem, gezeefd
- 100 gr boter, gesmolten tot tegen het kookpunt
- 120 gr eiwitten (van ongeveer 4 eieren)
- 15 g cacao
- frambozenjam

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 200°C.
Klop de eiwitten tot schuim.
Meng de amandelbroyage, poedersuiker, vanille, de gezeefde bloem en cacao door elkaar.
Spatel de gesmolten hete boter door het droge mengsel.
Neem de opgeklopte eiwitten en meng geleidelijk onder het beslag.
Vet een bakvorm voor kleine muffins in en vul voor 2/3de met het beslag.
Doe in elk vormpje 1/3de theelepel frambozenjam.
Bak voor zo’n 12 à 15 minuten in de oven.
Haal uit de vormpjes en laat afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten