.
Maar eerst een ereplaatsje voor m'n lunch van deze middag. Omdat 't er zo mooi uitziet...
Bruin Triangelbroodje met Ham en een Gemengde Rucola Salade met Sperzieboontjes, Peultjes en geroosterde Pompoen. Afgewerkt met wat olijfolie, balsamicoazijn en wat pompoenpitten.
En 't was nog lekker ook.
Winnaar vandaag was het vieruurtje: Appel Crisp.
Vergelijkbaar met een crumble, maar dan in hoofdzaak havervlokken als basis en de appel hoeft niet noodzakelijk volledig bedekt te zijn met de crumble topping. Het is bovendien kcalarm (172 kcal zonder extra topping)! 't Is zoals warme appeltaart in een kommetje!
Appel Crisp (voor 1 persoon)
Ingrediƫnten
Voor de appel
- 1 kleine appel of een halve grote appel naar keuze (150 gram)
- 1/2 theelepel kaneel
- 1 eetlepel citroensap
- een aantal druppels vanille
Voor de crumble topping
- 10 gram havervlokken (ruw)
- 5 gram bloem
- 5 gram ahornsiroop
- 5 gram olie (koolzaad-, kokos-, olijfolie)
Extra
- rozijntjes (of ander gedroogd fruit)
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snij de appel in fijne stukjes/schijfjes, vooraf schillen hoeft niet (tenzij je dit liever hebt). Doe de appel in een kommetje en voeg de citroensap, kaneel en vanille toe. Meng goed en zet aan de kant.
Neem een klein kommetje. Doe daarin de havervlokken, bloem, ahornsiroop en olie en vermeng goed.
Neem een ramekin of ander geschikt ovenschaaltje. Wrijf in met wat olie en leg de appeltjes erin. Doe er ook eventueel een theelepel water in. Strooi hier vervolgens de 'crumble' topping over. De appels hoeven niet volledig bedekt te zijn door de crumble.
Plaats in de oven voor zo'n 20-25 minuten. Zet hem op 't einde even op de grillstand zodat de bovenkant extra krokant wordt, maar blijf in de buurt want dit gaat snel (bij mijn oven toch...).
Neem uit de oven en serveer met een 'blob' vanille-ijs, Griekse yoghurt of ricotta.
Ideaal als tussendoor of dessert!
Smakelijk!
.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten