.
Terug van een actief tripje naar Centerparcs , maar weinig tijd om uit te rusten.
De talloze dozen bleven onaangeroerd in huis staan sinds m'n verhuis een week geleden, dus ik weet met wat ik me moet bezighouden. Vriendlief heeft momenteel ook nog een weekje verlof, dus veel experimenteren in de keuken zal er niet gebeuren. Vooral de basics, je kent dat wel, simpele boerenkost. Misschien wat verfijnder hier en daar, daarvan hou ik jullie op de hoogte!
Wel wil ik nog een receptje delen, iets wat ik bereid heb net voor ons tripje.
Een zeer eenvoudig, lekker herstreceptje!
Gevulde Geroosterde Pompoen met Spinazie en Gerookte Forel
Ingrediƫnten:
- 1 mini-pompoentje
- 200-300 gr bladspinazie (vers of diepvries)
- 125 gr gerookte forel
- peper, zout en nootmuskaat
- ev. salade (garnering)
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Was de mini-pompoen, snij doormidden en verwijder de pitten. Leg de pompoenhelften op het bakpapier en rooster voor zo'n 30-40 minuten. Je kan het pompoenvlees eventueel vooraf inwrijven met wat olijfolie.
Terwijl je pompoen roostert kan je de spinazie stoven en kruiden met wat nootmuskaat, zout en peper. Voeg op het laatste moment de gerookte forel toe, laat nog 2 minuten verder stoven tot die ook warm is.
Dresseer een diep bord met wat salade, leg er de geroosterde pompoenhelften op met de opening naar boven. Vul met de spinazie en forel.
Uiteraard kan je je pompoen met vele dingen opvullen. Gehakt, kip, bacon, ham, een andere vissoort, kaas (geitenkaas, feta) of een andere soort groente (andijvie, prei, ...).
Gewoon lekker experimenteren!
Smakelijk!
.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten