vrijdag 13 januari 2012

Kip-Curry Salade met Appel

.
Kaas, hesp, préparé, salami, ... Na een tijd verlang je toch eens naar iets anders op de boterham. Niet dat ik die laatste twee dingen nog vaak eet, maar goed, je weet wat ik bedoel.

Kip curry salade heb ik altijd graag gegeten, maar als je dit koopt in de supermarkt of bij de slager valt het soms zo tegen. Je mag dan al blij zijn als je drie stukjes kip vindt, zwemmend in een bad van mayonaise. Soms lijk je wel eerder mayonaise te eten met wat kip.

Hier een eigen versie, zonder mayonaise, en ja hoor, gezond!


Kip-Curry Salade met Appel

Ingrediënten:

- 1/2 (100 gram) kipfilet (borst) (rauw of reeds voorgebakken of gekookt)
- 2 lenteuitjes
- 1/4de appel (Granny Smith)
- 50 gram magere kwark
- 1 eetlepel kerriepoeder
- peper en zout

Werkwijze:

Indien je kipfilet nog rauw is, bak die dan gaar in een pan of kook in water met een bouillonblokje (7-10 minuten). Laat afkoelen en trek vervolgens uit elkaar.

Doe de kwark in een kommetje en voeg daarbij de kerriepoeder en kruid naar smaak met peper en zout. Je kan ev. nog wat azijn toevoegen ook. Meng goed.

Snij de appel in fijne stukjes en snij ook de lente-uitjes fijn. Doe in een kommetje en voeg hierbij de appel en stukje kip. Giet hierin de 'gekruide' kwark en meng alles goed onder elkaar.

Voilà, c'est ça!


Smakelijk!
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten