donderdag 14 juni 2012

Hartig Geroosterde Kikkererwten


Een hartige én gezonde snack!



Hartig Geroosterde Kikkererwten 

Ingrediënten
  • 1 blik kikkererwten, gespoeld
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout
  • paprikapoeder
  • cayennepeper

Werkwijze
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Dep de kikkererwten droog met een vel keukenpapier.
  3. Doe ze in een kom, besprenkel met olijfolie, zout, paprikapoeder en cayenne (naar wens) en verdeel goed.
  4. Verspreid kikkererwten over een bakplaat bekleed met bakpapier en rooster voor zo'n 40-50 minuten, tot ze gougeel en krokant zijn. Let goed op dat ze niet aanbranden!
  5. Laat afkoelen.
  6. Snack!






5 opmerkingen:

  1. Dit is echt 1 van mijn favoriete snacks. Ik vind ze ook erg lekker met italiaanse kruiden of patat kruiden... jammie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wel, ik heb ze nu geprobeerd en ik vond ze niet zo bijzonder. Wel oké van smaak, maar ik vind de geur niet zo aangenaam... Patat kruiden ken ik niet. Wat is dat precies?

      Verwijderen
  2. Dat zijn kruiden die je over je friet kan doen. Speciaal voor over je "patat" zeg maar. Ze ruiken inderdaad niet heel geweldig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die kruiden ken ik niet. Vermoedelijk iets uit Nederland? Wij 'kruiden' onze frietjes enkel met wat zout. Wel leuk om te weten!

      Verwijderen
  3. Nog nooit gezien of gegeten. Leuk idee!

    BeantwoordenVerwijderen