Gisteren nog maar eens aan 't bakken geslagen. Friands of financiers zijn eigenlijk mini-cakejes gemaakt met amandelbloem of amandelbroyage. Een ideaal koekje/cakeje voor bij de thee of koffie!
Financiers (friands) met Amandelschilfers
Bron: Basic Patisserie
Ingrediënten:
- 120 gr amandelbroyage*
- 100 gr poedersuiker
- 40 gr bloem, gezeefd
- 100 gr boter, gesmolten tot tegen het kookpunt
- 120 gr eiwitten (van ongeveer 4 eieren)
- vanille
* Amandelbroyage is een 50/50 mengeling van gemalen amandelen en poedersuiker. Dit kan je kant-en-klaar kopen in een gespecialiseerde bakkerswinkel (bv. Gents Bakkershuis) maar kan je ook heel eenvoudig zelf maken: beide ingrediënten mengen et voilà.
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Klop de eiwitten tot een stevig schuim.
Meng de amandelbroyage, poedersuiker, vanille en de gezeefde bloem door elkaar.
Spatel de gesmolten hete boter door het droge mengsel.
Neem de opgeklopte eiwitten en meng geleidelijk onder het beslag (luchtig!).
Vet een bakvorm voor kleine muffins/cakejes in en vul voor 2/3de met het beslag.
Besprenkel met wat amandelschilfers.
Bak voor zo’n 12 à 15 minuten in de oven.
Haal uit de vormpjes en laat afkoelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten