Ik maakte vandaag een SUPER-DUPER lekkere salade!
Salade met Geroosterde Pompoen en Feta
(voor 1 persoon)
Ingrediënten
- een halve kleine pompoen (200-250 gr), gepeld (ev.), in blokjes gesneden
- babyspinazie of veldsla of rucola of gelijk welke saladesoort je verkiest
- verse sperziebonen (50-70 gr), weinig gekookt of gestoomd
- 6-10 stuks champignons (70-100 gr)
- feta kaas(50 gr), gekruimeld
- 1 kleine rode ui, gepeld en in vieren gesneden
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel tijm (gedroogd)
- mespuntje zout en peper
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- cranberries en/of pompoenpitten (10-20 gr)
Werkwijze
Verwarm de oven op 200°C.
Neem een plastic (diepvries)zakje, doe daarin de pompoenblokjes, champignons en rode ui en olijfolie toe en zorg dat alles goed verdeelt is door het zakje goed dooreen te schudden.
Neem een bakplaat, leg er een vel bakpapier of aluminiumfolie op en wrijf in met olijfolie.
Doe de inhoud uit het plastic zakje op de bakplaat en besprenkel met wat zout.
Laat voor zo'n 25 minuten roosteren in de oven. Je kan terwijl de salade of spinazie wassen en zwieren.
Leg nu de weinig gekookte/gestoomde sperziebonen naast de andere ingrediënten op de bakplaat.
Rooster verder voor zo'n 15-20 minuten tot de pompoen lichtbruin en licht gekarameliseerd is.
Neem een saladebord, leg er een grote hoeveelheid salade in. Voeg nu de geroosterde pompoen, champignons, sperziebonen en rode ui toe. Verdeel er de gekruimelde feta over en besprenkel met wat balsamicoazijn, zout, peper en eventueel de cranberries en pompoenpitten.
Voilà, een lauwwarme overheerlijke salade. Ideaal in dit nazomerweertje!
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten